Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Йоганнес Ган поспілкувався з волонтерами та відвідав дитячий центр для переселенців

Йоганнес Ган поспілкувався з волонтерами та відвідав дитячий центр для переселенців

Член Єврокомісії з питань Європейської політики сусідства і переговорів по розширенню Йоганнес Ган сьогодні ознайомився з роботою двох громадських організацій - «Станції Харків» та Благодійного фонду «Компас «Благо». В офісі волонтерів «Станції Харків» він оглянув приміщення, де проводиться первинна реєстрація тимчасових переселенців, видається гуманітарна допомога, допомога щодо тимчасового проживання та працевлаштування, консультації з юридичних питань, працюють дитячі кімнати для дітлахів різного віку.

За словами координатора волонтерської групи Олени Гончарової, за рік їх існування різни види допомоги отримали понад 80 тис.осіб, у тому числі гуманітарну допомогу - понад 50 тис. громадян.

«Ми дуже вдячні за фінансову допомогу, надану міжнародними фондами Євросоюзу, агенцією USAID (США), фондом «Відродження». Багато посилок з одягом, іграшками, гігієнічними засобами надходить від української діаспори з-за кордону, а також від мешканців Чехії, Нідерландів і наших харків’ян», - розповіла Олена Гончарова.

Сьогодні найболючіше питання, з яким звертаються до волонтерів – це подальша доля випускників вищих навчальних закладів, які є переселенцями з Донецької та Луганської областей. Зараз перед ними постають питання працевлаштування та подальшого місця проживання на Харківщині. За словами директора Департамента економіки та міжнародних відносин ХОДА Віктора Коваленка, Рада ректорів харківських вишів знає про цю проблему, і за її рішенням всі студенти-переселенці можуть залишатися у гуртожитках до 25 серпня.

У Благодійному фонді «Компас «Благо», що знаходиться на вулиці Котлова, 7, Йоганнесу Гану показали дитячий центр, розташований на першому поверсі будівлі, де для дітей-переселенців з неблагополучних сімей працюють різноманітні кружки – з малювання, рукоділля, ліпіння та ін. На другому поверсі колишньої поліклініки триває ремонт приміщень для тимчасового проживання переселенців, який здійснюють волонтери своїми силами за кошти міжнародних благодійних організацій. Тут люди, які переїхали із зони АТО, зможуть перебувати від кількох тижнів до кількох місяців, доки не знайдуть роботу чи інше місце проживання.

Зі свого боку, єврокомісар подарував дитячому центру футбольні м’ячі, іграшки та настільні ігри для дозвілля.