Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В реалізації проекту «Електронний уряд» візьмуть участь фахівці Харківщини

В реалізації проекту «Електронний уряд» візьмуть участь фахівці Харківщини

Під час зустрічі директора з питань технологій компанії «Portis Consulting» Еріка Окімото з представниками ІТ-компаній та університетів Харківщини пан Окімото презентував концепцію та напрями реалізації проекту «Електронний уряд», що буде впроваджений у Харківській області. Також він відповів на питання фахівців щодо технологічних рішень, що застосовуватимуться в проекті. Представники ІТ-бізнесу та науковці підтримали ініціативу стосовно залучення місцевих розробників програмних продуктів до успішного впровадження системи «Електронний уряд», а також заявили про свою готовність взяти участь в проекті, застосовуючи свої напрацювання у сфері захисту інформації, обробки та передачі даних та електронного документообігу. 

Як заявила заступник голови Харківської ОДА Юлія Світлична, активна участь місцевих фахівців у реалізації проекту була однією з основних вимог, що висувались владою до іноземного партнера. «Максимально залучити до проекту харківські ІТ-компанії і місцеві навчальні заклади – наша принципова позиція. І, наполягаючи на цьому, ми знайшли повну підтримку з боку керівництва «Portis Consulting», – підкреслила Юлія Світлична.

Довідка. Урядом України та Адміністрацією Президента України за сприяння Посольства Великої Британії в Україні та Міжнародного агентства регіонального розвитку «GloBee» досягнуто домовленості про залучення компанії «Portis Consulting» для стратегування, проектування, розробки та впровадження системи електронного урядування в Україні на платформі «Microsoft SharePoint» в рамках реалізації положень Стратегії сталого розвитку «Україна-2020». Пілотним регіоном у реалізації проекту обрана Харківська область.

Компанія «Portis Consulting» є однією з провідних компаній світу, що спеціалізується на розробці та впровадженні систем електронного управління «під ключ», бізнес-трансформації та модернізації організацій державного сектору багатьох країн. Зокрема, відповідні проекти компанії реалізовані в Анголі, В'єтнамі, Польщі, США, Філіппінах та інших країнах.