Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Представники МОЗ ознайомилися з роботою харківського Центру екстреної медичної допомоги

Представники МОЗ ознайомилися з роботою харківського Центру екстреної медичної допомоги

Заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Шафранський та начальник відділу екстреної медичної допомоги Департаменту медичної допомоги МОЗ Михайло Стрельников 17 червня з робочим візитом перебували у Харківській області. В ході візиту вони зустрілися з керівництвом Харківської ОДА, а також відвідали Обласний центр служби крові та центральну диспетчерську Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. 

Віктор Шафранський ознайомився з обсягами роботи закладів, організацією заготівлі донорської крові та її компонентів, ведення реєстру донорів та їх обстеження. Звернув увагу на організацію роботи служби екстреної медичної допомоги, як на території Харківської області, так і на прилеглих територіях з Донецькою та Луганською областями. Разом з представниками Департамента охорони здоров’я ХОДА та керівниками закладів охорони здоров’я він обговорив проблемні питання та шляхи їх вирішення.

Окрім цього, в ході візиту обговорювалися питання реформування галузі на регіональному рівні відповідно до стратегічних завдань Кабміну та МОЗ, надання медичної допомоги в закладах охорони здоров’я області вимушеним переселенцям з Донецької та Луганської областей, взаємодії комунальних закладів охорони здоров’я Харківської області з Військово-медичним клінічним центром Північного регіону, надання медичної допомоги військовослужбовцям, учасникам АТО та демобілізованим військовослужбовцям.

Окремо Віктор Шафранський розглянув питання роботи регіонального перинатального центру та забезпечення хворих на цукровий діабет - мешканців Харківської області - препаратами інсуліну через запровадження системи відшкодування їх вартості.