Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’яни в Києві обговорять шляхи удосконалення експорту з України до ЄС

Харків’яни в Києві обговорять шляхи удосконалення експорту з України до ЄС

Як повідомила заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична, 23 червня у Києві проходитиме інформаційний захід «Вихід на ринки Німеччини та ЄС». «Європейський Союз ініціював низку кроків в області митного регулювання, щоб полегшити доступ українських товарів до країн ЄС. Завдяки цій ініціативі, режим торговельних преференцій для українських експортерів зберігатися до 31 грудня цього року, а українські товари будуть поставлятися на європейський ринок без мита. У той час, як мита на європейські товари зберігаються», - зазначила Юлія Світлична. Вона додала, що згідно з повідомленням статистичного відомства Німеччини, за останній рік експорт української товарної продукції зріс на 3,3%. 

«Разом з тим, у наших виробників-експортерів виникає чимало практичних питань при постачанні власної продукції на ринки Європи, зокрема, Німеччини. Враховуючи це, делегація німецької економіки в Україні спільно з Торгово-промисловою палатою України та Українським союзом промисловців і підприємців влаштовує інформаційний захід, який сприятиме розвитку торговельно-економічного співробітництва з країнами ЄС та відкриє нові можливості для постачання українських товарів на ринки Західної Європи» - підкреслила заступник керівника регіону.

Для отримання інформації щодо участі можна звертатись до організаторів заходу за тел.: (044)234-59-98 або (044)235-72-25 (Ткачук Олександр Дмитрович).