Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині триває робота штабу з підготовки районів до опалювального сезону

На Харківщині триває робота штабу з підготовки районів до опалювального сезону

Сьогодні, 16 червня, в Харківському та Нововодолазькому районах, а також Люботині відбулися виїзні засідання обласного штабу з підготовки соціальної сфери та об'єктів ЖКГ до сталої роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 рр. Заходи пройшли під головуванням заступника керівника Харківської обласної державної адміністрації Євгенія Шахненко. Під час засідань керівництво райдержадміністрацій та міськвиконкому відзвітувало про виконану роботу. Також були розглянуті проблемні питання, що виникають в ході підготовки, та намічені шляхи їх вирішення. Відповідні доручення зафіксовані в протоколах. «Графік виїзних засідань обласного штабу був підготовлений за розпорядженням голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна від 15 квітня. Розглянувши комплекс проблемних питань, намічаємо пріоритетні напрямки. В основному, об'єкти будуть ремонтуватися за рахунок місцевих бюджетів. Наприклад, в Харківському районі за рахунок коштів місцевого бюджету планується відремонтувати близько 450 погонних метрів теплотраси, замінити більше 1 км водопровідних труб», - повідомив Євгеній Шахненко.

За його словами, в кожному районі велика увага також приділяється ремонту котелень та їх переходу на альтернативні джерела енергії, установці пристроїв регулювання тепла та приладів обліку.

«З 1 липня набирає чинності новий закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку». Цим законом, зокрема, передбачено, що мешканці багатоквартирних будинків можуть найняти якісного власника-споживача послуг. У свою чергу, держава сьогодні всіляко заохочує ефективних власників, які зможуть економити і енергоресурси, і гроші мешканців багатоквартирних будинків. Триває надання державної фінансової підтримки приватним особам, ОСББ та житлово-будівельним кооперативам для підвищення енергоефективності житлових будинків, енергозбереження та заміни газових котлів на котли, що використовують будь-які інші види палива та енергії, а також установку приладів обліку», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Крім того, Євгеній Шахненко зазначив: позиція держави спрямована на демонополізацію ринку газу - закон «Про ринок природного газу України» починає діяти з 1 липня. Завдяки такому нововведенню представники бюджетної сфери зможуть вибирати максимально вигідні умови, а потім проводити тендери на постачання газу. У регіоні, крім підприємств «Облгаз» і «Харківміськгаз», ліцензії на постачання блакитного палива отримали й інші постачальники.

Нагадаємо, 11 червня засідання обласного штабу відбулися в Куп'янському та Дворічанському районах.