Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкрили Почесне консульство Республіки Албанія

У Харкові відкрили Почесне консульство Республіки Албанія

16 червня у Харкові урочисто відкрили Почесне консульство Республіки Албанія. У заході взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Албанія в Україні Шпреса Курета, Почесний консул Республіки Албанія в Харкові Шахін Омаров, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, представники дипломатичного корпусу. «Почесне консульство буде допомагати розвитку відносин між нашими країнами. Воно зблизить наші країни в культурній, науковій, освітній сферах, допоможе налагодити торговельні зв'язки. Буде маленькою частиною Албанії, яка представлена в Харкові. Я впевнена, що в консульстві завжди будуть відкриті двері, і українці, і албанці зможуть тут вирішити свої питання», - зазначила Шпреса Курета. 

Від імені голови ХОДА Ігоря Райніна Віктор Коваленко побажав Шахіну Омарову продуктивної роботи в Харкові.

«Албанія, як і інші європейські країни, підтримала Україну в цей нелегкий для нашої країни період. Відкриття Почесного консульства ще раз доводить, що Албанія - разом з нами. Я впевнений, що ті напрямки спільної роботи, які вже намічені, будуть реалізовані. Ділові кола Харківщини зацікавлені у співпраці з Албанією», - підкреслив директор департаменту.

Віктор Коваленко нагадав, що завтра, 17 червня, в готелі «Kharkiv Palace» пройде бізнес-форум за сприяння Почесного консульства Республіки Албанія в Харкові. На форумі більш детально обговорять питання співпраці.

Довідка. Почесне консульство Республіки Албанія стало восьмим консульством, яке відкрилось в Харкові.