Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкриється виставка, присвячена ролі жінок в збройних конфліктах

В галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкриється виставка, присвячена ролі жінок в збройних конфліктах

До експозиції «Жінки і конфлікт в Україні» увійшли близько 40 фотографій, що розповідають історії українських жінок, які самовіддано виконують різні ролі у важкі часи для України: жінки-солдати, лікарки, доброволиці, волонтерки. З метою підвищення обізнаності суспільства про ролі жінок в ході збройних конфліктів, інформування про необхідність дотримання прав людини, стимулювання активних дій, що спрямовані на подолання гендерної нерівності Музей жіночої та гендерної історії спільно з Фондом Народонаселення ООН в Україні та Українським жіночим фондом проводить в Харкові фотовиставку, яка підіймає низку актуальних та болючих для України питань: нерівноправність, насильство, війна.

Існують традиційні уявлення про відвагу та героїзм з чоловічим обличчям, при цьому роль жінок у досягненні перемоги та миру несправедливо замовчується. Як під час 1941-1945 років, так і сьогодні жінки беруть активну участь у конфлікті на теренах України. Фотовиставка «Жінки і конфлікт в Україні» направлена на деконструкцію стереотипних уявлень про другорядність жінки у процесі боротьби за гідність та свободу свого народу. Представлені роботи покликані відродити справедливість по відношенню до жінки та її ролі в контексті військових дій та суспільних перетворень.

Виставка вперше демонструвалась у Києві протягом грудня 2014 року. Протягом червня – листопада 2015 року демонстрація виставки запланована у Харкові, Вінниці, Сєверодонецьку (Луганська обл.), Дніпропетровську, Житомирі та у Добропіллі (Донецька обл.).

Урочисте відкриття фотовиставки у Харкові відбудеться 18 червня о 17:00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи)).

Виставка працюватиме до 4 липня з вівторка по суботу з 11:00 до 19:00, без перерви.