Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

93 харків'янина претендують на участь у літніх Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро

93 харків'янина претендують на участь у літніх Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро

Як розповів під час прес-конференції в ХОДА директор Департаменту у справах молоді та спорту Віталій Кириленко, в облдержадміністрації склали попередній список кандидатів на участь у ХХХІ літніх Олімпійських іграх, до якого увійшли 93 спортсмени з 20 видів спорту. «У цьому році фінансування олімпійських видів спорту збільшили на 7,7 млн. (у порівнянні з 2014 роком), всього виділили 12,9 млн. грн. Все, що стосується виїздів і підготовки з олімпійських видів спорту, фінансується на 100%, з цим проблем немає», - запевнив Віталій Кириленко. За його словами, на сьогоднішній день проводиться робота щодо створення штатної збірної команди Харківської області, яка дозволить підтримувати молодих спортсменів з олімпійських видів спорту. (Згідно з Порядком створення штатних збірних резервного спорту, затвердженого постановою КМУ від 08.12.2010 №1115, до складу штатної збірної області можуть входити не більше 40 спортсменів з олімпійських видів спорту не старше 23 років). 

«Традиційно Харківщина сильна легкоатлетами, стрілками з лука, борцями, штангістами, бадмінтоністами, тенісистами. Наші харківські спортсмени не поверталися ні з однієї Олімпіади без золотих медалей», - зазначив директор департаменту.

Нагадаємо, на Кубку Європи з синхронного плавання, який проходив в Голландії з 8 по 10 травня, харківські синхроністки Анна Волошина і Лоліта Ананасова отримали путівку на Олімпійські ігри 2016 року. Зараз харківські синхроністки готуються до участі в Чемпіонаті світу з водних видів спорту в Казані.