Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Петро Порошенко доручив розробити Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 рр.

Петро Порошенко доручив розробити Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 рр.

Про це йдеться в указі Президента України №334/2015 «Про заходи щодо поліпшення національно-патріотичного виховання дітей та молоді». Згідно з указом, «з метою забезпечення системної взаємодії державних органів з громадськістю у питаннях, пов'язаних із національно-патріотичним вихованням дітей та молоді на прикладах героїчної боротьби Українського народу за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, відстоювання демократичного вибору України, консолідації дій державних органів, громадських об'єднань патріотичного спрямування щодо проведення відповідної роботи у дитячому та молодіжному середовищі, відповідно до пункту 28 частини першої статті 106 Конституції України» створюється Робоча група з розроблення Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки (далі - Робоча група).

Співголовами Робочої групи призначено заступників Голови Адміністрації Президента України Ростислава Павленка та Андрія Таранова.

Згідно з указом Петра Порошенка, співголовам Робочої групи необхідно внести у двотижневий строк узгоджені пропозиції щодо персонального складу Робочої групи, передбачивши включення в установленому порядку до її складу представників центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, наукових установ, громадських об'єднань, незалежних експертів, фахівців.

«Робочій групі розробити та подати до 1 жовтня 2015 року проекти Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки та плану дій щодо її реалізації», - йдеться в указі.

Президент України також доручив Кабінету Міністрів України передбачати під час розроблення проектів законів про Державний бюджет України на відповідний рік кошти, необхідні для фінансування програм і заходів із національно-патріотичного виховання дітей та молоді, а обласним державним адміністраціям - забезпечити подання до 1 серпня 2015 року Робочій групі пропозицій щодо поліпшення такого виховання у своєму регіоні.