Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Всі харківські телеканали отримають ліцензії на цифрове мовлення. Юрій Артеменко

Всі харківські телеканали отримають ліцензії на цифрове мовлення. Юрій Артеменко

Як розповів під час наради з директорами харківських ЗМІ голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко, відключення аналогового телебачення в Харківській області буде проходити поетапно. «Це буде процес плавний, тим більше, що Харків на сьогодні - в четвертій зоні відключення, процес відключення в якій почнеться тільки з 2016 року», - пояснив заступник голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Григорій Шверк. Також він зазначив, що Нацрада робить все від неї залежне, щоб всі телерадіокомпанії, які мають аналогове мовлення, отримали цифрові ліцензії і плавно перейшли на цифрове мовлення після того, як буде відключено аналогове. 

За словами Григорія Шверка, Нацрада бачить кілька варіантів вирішення цього питання. «Є одна вільна частота в Харкові в існуючому мультиплексі (передавачі), але технологічно його можна розширити і провести конкурс на додаткові частоти», - пояснив заступник голови.

Ще один варіант рішення - побудова локальних цифрових мультиплексів. «Сьогодні пролунала пропозиція від ДП «Харківський обласний радіотелевізійний передавальний центр». Вони готові побудувати цифровий мультиплекс, розрахований на Харківську область, що надасть змогу мовити в цифрі всім шести харківським каналам, які на сьогодні не мають відповідної ліцензії», - зазначив Григорій Шверк.

Також під час наради представники Нацради і директори харківських ЗМІ обговорили питання інформаційної безпеки, створення суспільного телебачення і заборону російських каналів.