Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Співробітників кафе «Кристал» перевірять на наявність сальмонели

Співробітників кафе «Кристал» перевірять на наявність сальмонели

Про це сьогодні, 12 червня, сказав директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан в ході прес-конференції в Харківському кризовому інфоцентрі. Він повідомив, що з 3 по 5 червня до дорослої та дитячої обласних інфекційних лікарень потрапили 6 дорослих і одна 8-річна дівчинка. Всі постраждалі повідомили, що 1 червня в саду Шевченка вони в кафе «Кристал» їли морозиво «Білочка».

«У шести пацієнтів в ході обстеження і лікування в стаціонарі була висіяна «сальмонела ентерітідіс». Це досить агресивний мікроорганізм, який призводить до активної кишкової інфекції. На сьогоднішній день в лікарні залишається одна жінка 44 років. Всі інші виписані», - зазначив Олександр Галацан.

За його словами, група фахівців Головного управління санепідслужби Харківської області 4 червня провела в кафе змиви, паркани всіх посівів, мазки для епідеміологічного розслідування. Однак за підсумками дослідження сальмонела виявлена ​​не була.

«Для уточнення ситуації була проведена позапланова перевірка кафе, в ході якої виявлено порушення в оформленні санітарних книжок його співробітників. 7 осіб відсторонено від роботи, у 21 - взято кров на серологічне дослідження для того, щоб зрозуміти, чи немає серед колективу носія сальмонели. Зараз очікуємо результатів досліджень», - сказав Олександр Галацан.