Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завдяки реорганізації Держслужбі з питань праці вдалося заощадити 8 млн. грн.

Завдяки реорганізації Держслужбі з питань праці вдалося заощадити 8 млн. грн.

Про це повідомив голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега, який сьогодні, 12 червня, представив колективу нового начальника ГУ Держслужби з питань праці у Харківській області Олену Назаренко. Роман Чернега повідомив, що новоутворений державний орган, окрім основних, отримав ще й функції з питань гігієни праці та дозиметричного контролю. Голова зазначив, що на сьогодні стоїть питання підбору якісних спеціалістів. Він запевнив, що служба не буде проводити перевірки з метою каральних дій чи особистої наживи, як це було раніше. «Дуже серйозно, жорстко стоїть питання попередження корупції в державних органах. Я налаштовую всіх, що новий державний орган отримав назву не інспекція, а служба, тому ми повинні працювати в сервісному режимі. Ми повинні зосередити роботу на превентивних заходах», - пояснив представникам харківської служби Роман Чернега.  

За його словами, зараз Міжнародна організація праці приділяє їх службі велику увагу. У свою чергу, і українська сторона намагається налагодити співпрацю з колегами з європейських країн. «Вони побачили, що в Україні присутня політична воля до формування служби за європейськими стандартами, і це надає їм бажання допомагати нам. Ми опрацьовуємо з ними питання навчання наших спеціалістів та надання матеріально-технічної допомоги (оргтехніки), щоб інспектор на місці міг ефективніше проводити перевірки», - пояснив Роман Чернега.

Також він додав, що в стратегічних планах служби - підготувати універсального інспектора, який володітиме всім комплексом знань по всіх напрямках служби.

Нагадаємо, відповідно до постанови КМУ від 10.09.2014 № 442 «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади» утворено Державну службу України з питань праці шляхом злиття Державної інспекції з питань праці та Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки.