Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Балаклійщина продовжує обговорювати план розвитку територіальних громад

Балаклійщина продовжує обговорювати план розвитку територіальних громад

Відбулась зустріч керівництва Балаклійського району з мешканцями Савинської селищної ради з метою обговорення соціально-економічних проблем громади, а також роз’яснень основних аспектів Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та методики формування спроможних територіальних громад. У зустрічі взяли участь голова РДА Степан Масельський, перший заступник голови РДА В'ячеслав Тищенко, заступник голови РДА Валентина Панасенко, керівник апарату РДА Ніна Чернолясова, заступник голови районної ради Володимир Чуприн, депутати Савинської селищної та районної рад, керівники комунальних, сільськогосподарських та промислових підприємств, підприємці, мешканці. 

Степан Масельський докладно розповів про нове в законодавстві щодо децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування, в тому числі шляхом добровільного об’єднання територіальних громад.

«Ця реформа передбачає максимальну передачу повноважень громадам. Об’єднана територіальна громада одержує додаткові фінансові та майнові ресурси, а населення має змогу отримувати якісні послуги на місцях», - зазначив Степан Масельський.

Враховуючи фінансово-економічне обґрунтування та рекомендації регіонального центру підтримки – Офісу з питань впровадження реформ у сфері місцевого самоврядування, децентралізації повноважень органів виконавчої влади,  на черговому засідання районної робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад були надані пропозиції щодо формування на території району п’яти адміністративно-територіальних центрів спроможних територіальних громад: Балаклійська громада з адміністративним центром у м. Балаклія, Савинська громада з центром у смт Савинці, Червонодонецька громада з центром у смт Червоний Донець, Андріївська громада з центром у смт Андріївка, Петрівська - з центром у с. Петрівське.