Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області запропонували створити «єдине митне вікно» для волонтерів

В області запропонували створити «єдине митне вікно» для волонтерів

Сьогодні, 10 червня, т.в.п. голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко, перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко, а також представники державних структур та громадських, волонтерських і релігійних організацій обговорили особливості застосування нормативно-правової бази для отримання гуманітарної допомоги. Спочатку фахівці розповіли про механізм реалізації Закону України «Про гуманітарну допомогу» органами соціального захисту населення, загальних питаннях, які стосуються вантажів гуманітарної допомоги, порядок пропуску та митного оформлення гуманітарної допомоги та особливості оподаткування.

Після виступів представники облдержадміністрації, митної служби, Державної екологічної інспекції, Державної фітосанітарної інспекції, Головного управління ветеринарної медицини в Харківській області, Держепідслужби відповіли на запитання волонтерів. Найбільше харків'ян, які допомагають армії і переселенцям, цікавило: як у якості гуманітарної допомоги в Україну можна ввезти швидкі і джипи, які так необхідні, в першу чергу, в зоні проведення АТО. Також у волонтерів виникли питання з митного оформлення медикаментів.

«Питання з ввезенням з-за кордону автомобілів з великим об'ємом двигуна та їх митне оформлення, як гуманітарної допомоги, на рівні області ми не вирішимо, оскільки необхідно вносити зміни до чинного законодавства», - зазначив Вадим Глушко.

Крім того, представники громадськості виступили з ініціативою створити «єдине вікно», фахівці якого в одному місці змогли б роз'яснити особливості митного контролю гуманітарної допомоги. Всі озвучені під час наради питання Вадим Глушко взяв під особистий контроль.