Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області з'являться унікальна школа художньо-естетичного профілю та військовий ліцей «Патріот»

В області з'являться унікальна школа художньо-естетичного профілю та військовий ліцей «Патріот»

Як розповіла заступник керівника Харківської ОДА Юлія Світлична під час прес-конференції щодо реформування сфери освіти області, мережу навчальних закладів регіону вдосконалять. Таким чином, кожна дитина матиме можливість отримати якісну шкільну та дошкільну освіту. Так, деякі школи планується перетворити в навчально-виховні комплекси, відкривши на їх базі дитячі садки. Таких УВК в області з нового навчального року з'явиться три - в Балаклійському районі (Пришибський і Савінський НВК) та в Ізюмському (Куньевский). У планах відкрити ще до десяти НВК.Також в районах з'являться нові дитячі садки. 

«Планується відкриття спеціалізованих шкіл для талановитої молоді. З нового навчального року у м Люботині почне працювати школа «Дивосвіт», яка буде унікальною школою з художньо-естетичним профілем. Батьки всіх дітей, у яких є творчі таланти і бажання їх розвивати, можуть звернутися до районного відділу освіти і записатися до цієї школи», - зазначила Юлія Світлична.

Школа «Дивосвіт» перебуватиме на повному державному забезпеченні.

Крім того, в області відкриють військовий ліцей «Патріот», де учні 10-11 класів більш поглиблено вивчатимуть військову справу.

«У рамках регіональних реформ ми плануємо в кожному районі області створити по базовому загальноосвітньому навчальному закладу для вивчення природничо-математичних дисциплін. У таких школах працюватимуть кращі викладачі, а діти з розвиненими здібностями зможуть реалізувати свій потенціал. На сьогодні в районах вже відкрито дві такі школи, і у нас є чотири класи, де діти отримують поглиблені знання», - додала Юлія Світлична.

З перспективних проектів в області хочуть запровадити дистанційне навчання, щоб і діти з віддалених сіл, які не мають можливості регулярно відвідувати школу, змогли отримувати якісну освіту. «Щоб полегшити їм освітній процес, ми плануємо провести до усіх районів швидкісний інтернет, і учень зможе навчатися, не витрачаючи час на дорогу до школи», - пояснила Юлія Світлична.