Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Позитивний досвід Харківської області треба розповсюдити по всій Україні. Міністр молоді і спорту Ігор Жданов

Позитивний досвід Харківської області треба розповсюдити по всій Україні. Міністр молоді і спорту Ігор Жданов

«Хотів би відмітити роботу керівництва Харківської області - вони так суттєво збільшили видатки місцевого бюджету на спортивні заходи. І хотів би звернутися до колег з інших регіонів - якщо у вас є нерозуміння, як це зробити, зверніться за досвідом до своїх колег з Харкова. Вони реконструюють спортивні будівлі, у чотири рази збільшили кошти на оздоровлення дітей. Так що треба подумати, як позитивний досвід наших колег розповсюдити по всій Україні», - сказав сьогодні під час всеукраїнської селекторної наради міністр молоді і спорту Ігор Жданов. У ході наради розглядалися два основні питання: утримання дитячо-юнацьких спортивних шкіл, які передані з Фонду соціального страхування на фінансування з місцевих бюджетів, та підготовка спортсменів до участі у Європейських іграх у Баку, ХХХІ літніх Олімпійських іграх 2016 року та Параолімпійських іграх.

За інформацією заступника голови облдержадміністрації Марка Беккера, у цьому році з обласного бюджету на сферу фізичної культури і спорту було виділено 69,5 млн. грн., що на 30 млн. грн. більше, ніж у попередньому році.

«Враховуючи підготовку до Олімпійських ігор, ми збільшили до 12,9 млн. грн. кошти на підготовку спортсменів з олімпійських видів спорту, це більше ніж в 2 рази в порівнянні з минулим роком. Що стосується спортивних шкіл, переданих з Фонду соціального страхування, то ми передбачили в бюджеті 12 млн. грн., тому питань там немає», - повідомив Марк Беккер.

За його словами, 62 спортсмени області готуються до участі в Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро. Планується, що вони візьмуть участь у змаганнях з важкої і легкої атлетики, плавання, фехтування, настільного тенісу, бадмінтону, боксу, вільної боротьби, стрільби з лука. Ведеться підготовка 13 кандидатів на участь у Параолімпійських іграх.

«Першу ліцензію в області на участь в Олімпійських іграх завоював харківський дует з синхронного плавання - Лоліта Ананасова і Ганна Волошина. За завданням голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна сьогодні розглядається питання про виділення спортсменкам квартир. Крім цього, з обласного бюджету було виділено 600 тис. грн. на стипендії перспективним спортсменам, які сьогодні вже їх отримують», - зазначив Марк Беккер.

Довідка. Станом на 1 червня на території Харківської області функціонують 354 заклади фізичної культури та спорту: 91 ДЮСШ, 2 ШВСМ, 2 училища фізичної культури, Харківська державна академія фізичної культури, Харківський республіканський ліцей-інтернат спортивного профілю, 224 спортивних клуби, Український східний центр олімпійської підготовки із зимових видів спорту, 32 центри фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», Харківський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт».

У дитячо-юнацьких спортивних школах навчаються 47105 дітей. У спортивних школах культивуються:
- 39 олімпійських видів спорту, в т.ч. 5 зимових видів спорту,
- 18 неолімпійських видів спорту,
- 6 видів спорту для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Навчально-тренувальний процес у спортивних школах здійснюють 1626 тренерів-викладачів.