Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині проводять командно-штабні навчання з територіальної оборони

На Харківщині проводять командно-штабні навчання з територіальної оборони

З метою підвищення обороноздатності держави за рішенням Президента України Петра Порошенка протягом травня-червня в регіонах країни проводять командно-штабні навчання з територіальної оборони. У навчаннях беруть участь органи військового управління та підрозділи Збройних Сил України, інших військових формувань і правоохоронних органів, а також голови обласних державних адміністрацій. У ході навчання відпрацюють механізм взаємодії між військовими командуваннями та обласними (районними) державними адміністраціями щодо спільного планування та виконання завдань територіальної оборони. Також планується вивчити на практиці питання розміщення, організації тилового забезпечення підрозділів та управління їх діями під час виконання завдань територіальної оборони за безпосередньою участю місцевих органів державної влади. 

З цією метою в ході проведення командно-штабного навчання у період з 5 по 12 червня у 18 регіонах країни, в тому числі і в Харківській області, почалися навчальні збори з практичним призовом військовозобов'язаних до військових частин (підрозділів) територіальної оборони.

Після закінчення навчання військовозобов'язані повернуться додому. Надалі планується періодичні збирати їх для вдосконалення військових навичок.