Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Табір «Золотий колос» профспілки працівників агропромислового комплексу вже готовий прийняти дітей на першу зміну

Табір «Золотий колос» профспілки працівників агропромислового комплексу вже готовий прийняти дітей на першу зміну

Дитячий табір, розташований в мальовничому куточку Харківщини, в сосновому бору біля р. Мжа, що у с.Павлівка Нововодолазького району, журналісти Харкова проінспектували під час сьогоднішнього прес-туру. Працівники ЗМІ оглянули 3 триповерхові корпуси з кімнатами на п’ять чоловік, санвузли та кімнати гігієни, а також спортивні майданчики для гри в баскетбол, волейбол та міні-футбол, столи для настільного тенісу і футбольне поле, розташоване на території табору. Учасники прес-туру відвідали кабінет ароматерапії, актову залу з літнім концертним майданчиком, організовану ігрову кімнату та бібліотеку.

Як розповів директор закладу оздоровлення та відпочинку «Золотий колос» Василь Несміян, в таборі є артезіанська свердловина, з якої вода (холодна та гаряча) подається цілодобово до усіх корпусів, їдальні та душових кімнат. Є і пожежний резервуар, річковий пірс для забору води пожежним автомобілем та два пожежні гідранти. Працюють системи каналізації та водостоку.

За словами власника дитячого закладу – голови обкому профспілки працівників агропромислового комплексу Ніни Байбакової, перша зміна в таборі розпочнеться 10 червня, і на сьогодні заклад перебуває у завершальній стадії підготовки до прийому дітей. На другу зміну в «Золотий колос» приїдуть діти незахищених категорій, у тому числі – близько 10 школярів із зони АТО.

«Коли в мене батьки питають – що діткам привезти до табору, я відповідаю – нічого. Тому що у нас тут організоване п’ятиразове харчування, дітям дають і фрукти, і овочі, і різні смаколики. Ми до кожної дитини ставимося як до своєї, рідної. Всі дітки в нашому таборі – дуже обдаровані. В нас працюють 12 гуртків, де кожна дитина може знайти і реалізувати свій талант», - розповіла Ніна Байбакова журналістам.

Довідка. Загальна площа дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Золотий колос» - 8 га, площа забудови - 0,25 га. У цьому році заклад планує роботу у три оздоровчі зміни терміном 21 день кожна, протягом яких планує прийняти на оздоровлення понад 1000 дітей.