Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Представники Німеччини запевнили харківських фахівців в своїй підтримці щодо вирішення проблем переселенців

Представники Німеччини запевнили харківських фахівців в своїй підтримці щодо вирішення проблем переселенців

Сьогодні у Департаменті економіки та  міжнародних відносин ХОДА відбулася робоча зустріч делегації Німецького товариства міжнародного співробітництва «Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» з представниками Регіонального штабу з надання допомоги вимушеним переселенцям із зони АТО та департаментів з підвищення конкурентоспроможності регіону, економіки і міжнародних відносин, науки і освіти, охорони здоров’я, соціального захисту населення, містобудування та архітектури обласної державної адміністрації. Під час зустрічі обговорювалися проблемні питання, з якими стикаються органи місцевого самоврядування під час роботи з внутрішньо переміщеними особами.

За словами керівників департаментів, сьогодні серед нагальних питань – укріплення кадрами і комп’ютерною технікою управлінь праці та соціального захисту населення, які безпосередньо працюють з переселенцями; необхідність додаткового фінансування утримання в інтернатних установах області 178 переселенців з Луганської та Донецької областей; фінансування лікування онкохворих, хронічних хворих на сахарний діабет та хвороби нирок, що потребують проведення гемодіалізу та ін.; збільшення кількості фахових спеціалістів-психологів для роботи з переселенцями, забезпечення їх постійним житлом; питання перекваліфікації колишніх працівників шахт та їх працевлаштування.

За словами першого заступника директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяни Бабенко, на сьогоднішній день із 37 тис.облікованих переміщених осіб працездатного віку до обласного центру зайнятості за пошуком роботи звернулось 3348 осіб, працевлаштовані – 897 осіб, понад 3 тис.отримали профорієнтаційні послуги.

Консультант з питань відновлення GIZ Ніколаус Шаль подякував учасникам зустрічі за вичерпну інформацію і запевнив їх у тому, що німецька сторона зацікавлена розпочати роботу якомога швидше.

«За результатами цієї поїздки ми викладемо наші пропозиції федеральному уряду. Ми хочемо якнайшвидше розпочати роботу. У тих напрямках нашої діяльності, де у нас достатньо інформації, ми вже зараз можемо малими кроками почати щось реалізовувати для того, щоб в ході спільної роботи ми могли більш детально опрацювати подальші напрямки нашої діяльності та їх обсяги», - зазначив представник Німецького товариства міжнародного співробітництва.

Нагадаємо, делегація представників Німецького товариства міжнародного співробітництва «Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» зараз перебуває на Харківщині в рамках проекту, що реалізується на замовлення уряду ФРН, спрямованого на підтримку місцевих органів самоврядування у роботі з внутрішньо переміщеними особами.