Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У військовому госпіталі прооперували всіх 11 бійців, доставлених з пораненнями із зони АТО (доповнено)

У військовому госпіталі прооперували всіх 11 бійців, доставлених з пораненнями із зони АТО (доповнено)

До Військово-медичного клінічного центру Північного регіону (Харків) за минулу добу доставили 42 військовослужбовців Збройних сил України, більшість з яких надійшли з різними захворюваннями (бронхіт, гастрит та ін.). Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан. «З 42 бійців одинадцять надійшли до госпіталю з вогнепальними пораненнями (п'ять - з пораненнями в голову, решта - з пораненнями в інші частини тіла). Всіх військовослужбовців прооперували. На даний момент один поранений перебуває у вкрай важкому стані і двоє - у важкому, ще двоє - у задовільному», - зазначив директор департаменту. 

За словами Олександра Галацана, всім бійцям надана необхідна кваліфікована медична допомога. Медичними препаратами, витратними та перев'язувальними матеріалами пацієнти забезпечені.

За останніми даними, вдень 4 червня до клінічного центру вертольотом доставили ще 9 військовослужбовців, з них двох - з пораненнями (один - з пораненням в голову, другий - з осколковими пораненнями тіла), решта - з різними захворюваннями. Як запевнив Олександр Галацан, стан бійців не критичний, зараз їх готують до операцій.

Нагадаємо, вчора, 3 червня, ситуація в зоні АТО знову загострилася. Позиції українських військових піддалися масованому обстрілу терористів. Епіцентром протистоянь став населений пункт Мар'їнка під Донецьком.