Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юних харків’ян запрошують на «Наукове літо в кабінеті професора КрейзіФорда»

Юних харків’ян запрошують на «Наукове літо в кабінеті професора КрейзіФорда»

6 червня о 12:00 у Харківському літературному музеї (вул. Фрунзе, 6) відкриється виставка-інтерактивний майданчик для дітей від 6-ти до 15-ти років «Фантастична книга. Наукове літо в кабінеті професора КрейзіФорда». Дітей і дорослих на відкритті чекають веселі й розумні розваги. У кабінеті шаленого професора КрейзіФорда «оселились» книжки найцікавіших фантастів: Едгара По, Жуля Верна, Герберта Уеллса, Айзека Азімова, Роберта Хайнлайна, Артура Кларка. Але це не просто бібліотека, а й невеличка наукова лабораторія: тут юні дослідники зможуть перевірити – в яких своїх твердженнях та припущеннях фантасти були праві, а в яких помилялися.

Зокрема, тут можна буде зайнятися:
- 3D-моделюванням із паперу;
- створенням парашутів да Вінчі;
- вивченням таємниць молекулярної кухні;
- передачею телеграфних сигналів азбукою Морзе.

Також на дітей чекають лекції про історію авіації та польотів у космос, підводні подорожі та космічні мутації, а також музейні заняття «Подорож на Місяць», «Фантастичне харчування», «Мова футуристів і сучасність», «Історія передачі інформації», перегляди науково-популярних фільмів.

Виставка працюватиме протягом усього літа – від 6 червня до кінця серпня. За розкладом слідкуйте у соціальних мережах музею: FB, VK.

Музей працює з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 18:00, а також щосуботи від 14:00. Довідки за телефонами: (063) 238 70 15, (057) 706 25 79.