Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До забудови території міст і сіл обласна влада планує залучати інвестиційні кошти

До забудови території міст і сіл обласна влада планує залучати інвестиційні кошти

Основою забезпечення гармонійного розвитку територій регіону та населених пунктів відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» є містобудівна документація. У 2015 році в області, незважаючи на скрутне становище, продовжена робота з розроблення та оновлення містобудівної документації на інвестиційно-привабливі території з залученням коштів місцевих влад та інвесторів. Співпраця місцевої влади та інвесторів у цій площині виправдана та взаємовигідна, оскільки дозволить місцевій владі залучати інвестиційні кошти у планування територій, враховуючи при цьому як інтереси інвесторів, так і громади.

Департамент містобудування та архітектури готує декілька важливих питань для області на містобудівну раду:
1. Історико - архітектурний опорний план м. Люботин.
2. Виробничий комплекс в с. Леськівка Богодухівського району.
3. Амбулаторію в с. Біляївка Первомайського району.
4. Житловий квартал з об’єктами інфраструктури м. Куп’янськ.
5. Генеральний план с. Березівка Харківського району.
6. Житлову забудову с. Руські Тишки Харківського району.

В кінці травня відбулась планова робоча нарада з розгляду пропозицій до проекту генерального плану м. Вовчанськ. Особлива увага була приділена розвантаженню центральної вулиці міста від транспорту, розглянуті можливості розміщення зон відпочинку на березі річки Вовчої, обговорено питання місця розташування нового кладовища, а також розширення меж міста для житлової забудови.

Нова схема, яка враховує всі економічні, соціальні, природоохоронні питання, дозволить міській раді у повній мірі здійснити плани по забудові і управлінню території міста Вовчанськ задля задоволення містобудівних потреб територіальної громади.