Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вадим Глушко обговорив з представником міністерства Великобританії питання, пов'язані з вимушеними переселенцями

Вадим Глушко обговорив з представником міністерства Великобританії питання, пов'язані з вимушеними переселенцями

Сьогодні, 3 червня, т.в.п. заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Вадим Глушко зустрівся з представником Міністерства з питань міжнародного розвитку Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Франческою Стідстон. «У нас є дворічна програма, бюджет якої складає 10 млн. фунтів. В першу чергу, вона спрямована на допомогу в реалізації економічних реформ і реформ в системі управління. Крім того, на початку цього року Великобританія повідомила про виділення додаткових 15 млн. фунтів для надання гуманітарної допомоги. Поїздка до Харкова - це можливість зустрітися з партнерами, з якими ми будемо працювати», - підкреслила Франческа Стідстон.

За її словами, головна мета зустрічі - обговорення питань внутрішньо переміщених осіб із зони АТО, а також проведення в регіоні реформ у сфері економіки і децентралізації.

«Харківщина межує з Донецькою і Луганською областями, а також Російською Федерацією і несе одне з найбільших навантажень з розміщення тимчасово переміщених осіб. Сьогодні в регіоні тільки офіційно зареєстровано понад 170 тис. переселенців. В цілому ж, за підрахунками фахівців, кількість тимчасово переміщених осіб у нашій області сягає близько 300 тис. осіб», - у свою чергу зазначив Вадим Глушко.

Більш докладно про ситуацію з вимушеними переселенцями в регіоні, а також їх потребах, розповіли перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Тетяна Бабенко та в.о. начальника ГУ ДСНС в Харківській області, начальник регіонального штабу з надання допомоги переселенцям із зони АТО Олександр Волобуєв. Також на зустрічі були присутні заступник директора Департаменту науки і освіти ХОДА - начальник управління освіти і науки Володимир Ігнатьєв та заступник начальника управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Микола Грановський.