Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Альянс Франсез» у Харкові відкритий для всіх, хто бажає долучитися до французької культури, літератури та кінематографу

«Альянс Франсез» у Харкові відкритий для всіх, хто бажає долучитися до французької культури, літератури та кінематографу

Про це заявив президент Фундації «Альянс Франсез» Жером Клеман сьогодні, 3 червня, під час зустрічі з головою Харківської облдержадміністрації Ігорем Райніним. «Мені приємно перебувати сьогодні у вашому місті. Це дуже важливий момент, що в Харкові, незважаючи на складну політичну ситуацію, відкривається представництво культурно-просвітницької громадської організації «Альянс Франсез». Ми уважно стежимо за ситуацією в Україні і рівнем відносин між нашими країнами. І ми вважаємо, що розвиток культурних і мовних відносин дозволяє країні знайти своє місце в європейському співтоваристві. Це простір свободи, обміну і розуміння того, що культура також може сприяти врегулюванню ситуації в суспільстві», - зазначив Жером Клеман.

Він також розповів, що центр «Альянс Франсез» у Харкові відкрито для всіх бажаючих. «Будь-яка людина може відвідати цей центр, зайнятися вивченням мови або поліпшити свої мовні навички. Крім того, це місце зустрічі всіх, хто хоче долучитися до французької культури, літератури та кінематографу. Протягом року «Альянс Франсез» організовує багато різних культурних подій та фестивалів, які відкриті для мешканців і гостей Харкова. Також центр надає інформацію про систему освіти у Франції та допомагає тим, хто хоче навчатися за кордоном», - підкреслив президент Фундації «Альянс Франсез».

Крім того, Жером Клеман зазначив, що раніше в Харкові працювала філія представництва «Альянс Франсез», сьогодні ж відкриється повноцінний культурно-просвітницький центр. «Ми б хотіли зміцнити нашу роботу в цьому напрямку. Упевнений, що «Альянс Франсез» стане партнером всіх харківських вузів», - додав він.