Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Другий сезон «Дитячої філармонії» завершився концертом переможців V Дельфійських ігор Слобожанщини

Другий сезон «Дитячої філармонії» завершився концертом переможців V Дельфійських ігор Слобожанщини

30 травня на сцені Харківського національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського проект «Дитяча філармонія» урочисто закрив свій другий сезон. Учасниками заключного концерту цього навчального року стали переможці V Дельфійських ігор Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант», що цієї весни пройшли в Харкові. В одинадцяти номінаціях ювілейних ігор взяли участь понад 1700 учнів шкіл естетичного виховання Харківської області та міста Харкова. Кращі виконавці отримали золоті, срібні та бронзові медалі, кубки та дипломи.

Всі учасники концерту-закриття отримали запрошення на незвичайний річний проект «Канікули в університеті».

Довідка. «Дитяча філармонія» - спільний проект благодійного фонду «Харківські асамблеї» та Обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх установ, який має на меті просвітницьку місію, тобто не тільки познайомити з обдарованими дітьми нашої області, а й допомогти у реалізації творчого потенціалу дитини через концертну діяльність.

Проект відкрився 1 червня 2013 і за два роки в його роботі взяли участь близько 600 найкращих учнів шкіл естетичного виховання нашого регіону - музиканти, художники, мультиплікатори, театральні студії.

Нагадаємо, цього року Дитяча філармонія провела кілька пам'ятних концертів. Наприклад, восени, під час проведення міжнародного музичного фестивалю «Харківські асамблеї» пройшов концерт «Дивовижний Бетховен»; напередодні Нового року зі сцени консерваторії звучали казки, розказані музикою.

В рамках проекту проводяться не тільки концерти на сцені Харківського національного університету мистецтв ім.Котляревського. Так в бібліотеці імені Станіславського вже другий рік проходить музично-театральна вітальня «Хочу дізнатися ...». У лютому Дитяча філармонія представила концерт «Про що грають чоловіки», наступного року на глядачів чекає концерт «А ну-ка, девушки!» і ще маса сюрпризів.