Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Казкові герої, вигадливі хіміки, конкурси та подарунки: в обласній дитячій лікарні відбулося свято для маленьких пацієнтів

Казкові герої, вигадливі хіміки, конкурси та подарунки: в обласній дитячій лікарні відбулося свято для маленьких пацієнтів

У Харківській обласній дитячій клінічній лікарні №1 сьогодні, 29 травня, відбулося свято для всіх маленьких пацієнтів, які проходять лікування в цьому закладі, приурочене до Дня захисту дітей. Хлопчиків та дівчаток розважали клоуни та аніматори, переодягнені в героїв мультфільмів. У спеціальних наметах були організовані майстер-класи з декупажу, боді-арту, рукоділля, малювання. На центральному майданчику перед входом до лікарні ведучі провели конкурси та вікторини з призами, а вигадливі хіміки показали незвичайні експерименти. Дітей та їх батьків привітали зі святом заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична, директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан, директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Михайло Черняк.

«Потрібно розуміти, що діти - це наше майбутнє. Ми завжди дбали і дбаємо про них. За дорученням голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна сьогодні в обласній дитячій клінічній лікарні ми проводимо святковий захід. Тут зібралися діти, які перебувають на лікуванні в цій лікарні, які живуть в навколишніх районах, щоб взяти участь у святі, отримати позитивні емоції та гарний настрій», - зазначила Юлія Світлична.

Заступник голови ХОДА розповіла, що в обласній дитячій лікарні надається допомога всім дітям міста Харкова та області. Також до медустанови звертаються пацієнти з інших регіонів України. Так, за словами Юлії Світличної, починаючи з 2014 року, сюди за допомогою звернулися діти з 19 регіонів України. Крім того, лікарня активно допомагає дітям із зони АТО.

«Через стіни цієї медустанови протягом півтора року пройшли близько 1 тис. 800 пацієнтів з Донецької та Луганської областей. За цей же період до лікарні в цілому звернулося близько 90 тис. дітей. Тому унікальний колектив обласної дитячої лікарні готовий допомогти всім дітям, які цього потребують», - додала Юлія Світлична.

Від облдержадміністрації лікарні подарували обладнання для проведення фізіотерапевтичних процедур і ваги для відділення патології новонароджених.

Як розповіла головний лікар обласної дитячої клінічної лікарні №1 Оксана Піонтковська, до сьогоднішнього свята в лікарні відремонтували коридор між поліклінікою і стаціонаром, а також фізіотерапевтичне відділення.

«Сьогодні свято проходить невипадково. У школах області - «Останній дзвоник». І ми вважаємо, що сьогодні у нас теж може бути свого роду «останній дзвоник» для тих, хто закінчив лікування і очікує літніх канікул, а також свято для всіх пацієнтів, які залишаються у нас на лікуванні. Також наш святковий захід сьогодні відвідали не лише пацієнти обласної дитячої лікарні, а й діти, які проходять лікування в сусідньому медичному закладі - Інституті протезування», - підкреслила головний лікар.

Також Оксана Піонтковська додала, що обласна дитяча клінічна лікарня №1 - найбільша дитяча клініка в Харківському регіоні. У лікарні - 420 місць для розміщення, працює більше 800 співробітників, з яких 140 лікарів. За рік в стаціонарі проліковується близько 20,5 тис. дітей.