Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вам - випускникам 2015 року - визначати долю та майбутнє нашої країни. Марк Беккер

Вам - випускникам 2015 року - визначати долю та майбутнє нашої країни. Марк Беккер

29 травня у всіх загальноосвітніх учбових закладах Харкова і області відбулися святкові заходи з нагоди закінчення навчального року. У святі «Останнього дзвоника», яке пройшло в Барвінківській школі №2, взяв участь заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Марк Беккер. Після урочистого виходу випускників та підняття Державного прапора Марк Беккер привітав вчителів, школярів та їх батьків зі святом, а також нагадав, що учні області упродовж чотирьох років залишаються лідерами в інтелектуальних змаганнях, що є приводом для гордості і поваги.

«Свято останнього дзвоника - це значна подія. Хвилюючі почуття переповнюють сьогодні школярів: подолана ще одна сходинка на шляху пізнання. Сподіваюся, що на літніх канікулах ви зможете відпочити, загартувати себе, набратися сил перед початком нового шкільного року. Харківщина - край зі славними традиціями, за яким здавна закріпилася слава наукового, культурного, промислового центру України. Учні області протягом 4-х років поспіль є безумовними лідерами в інтелектуальних змаганнях і зберігають лідируючі позиції в Україні», - відмітив у своєму вступному слові заступник голови Харківської обласної державної адміністрації.

Марк Беккер відзначив, що за підсумками інтелектуальних конкурсів 38 учнів отримують стипендії Президента України. За результатами 2014/2015 навчального року понад 180 учнів-переможців олімпіад та конкурсу-захисту МАН представляли область на заключних всеукраїнських етапах змагань. Команди області у ІV (заключному) етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів здобули 101 перемогу (80,2% учасників), ІІІ (заключному) етапі конкурсу-захисту учнів-членів Малої академії наук України - 47 (80% учасників). А з 12823 випускників 11-х класів 966 нагороджені золотою та срібною медалями.

Заступник голови ХОДА побажав випускникам відкритого, щасливого шляху у доросле життя, сповненого гарними подіями і здобутками, впевненості у власних силах, невичерпного завзяття та здійснення всіх бажань, благополуччя, міцного здоров'я, щастя і миру.

«Сьогодні в нашій державі відбуваються важливі зміни, які продовжувати вам, випускникам 2015 року. Тепер ви, юні друзі, самостійно будете приймати свідомі, виважені рішення, власними силами і здібностями будувати своє життя, життя всієї країни, визначати її долю та майбутнє. Саме зусиллями нашої молодої зміни Україна утвердиться як демократична європейська держава», - додав Марк Беккер.

Випускникам вручили атестати, а учням-переможцям ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад та ІІ етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН - грамоти. Завершилися урочистості святковим концертом.