Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для оздоровлення дітей із соціально незахищених сімей за рахунок коштів обласного бюджету придбають 6 тис. путівок

Для оздоровлення дітей із соціально незахищених сімей за рахунок коштів обласного бюджету придбають 6 тис. путівок

Про це заступник директора Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Лариса Козлова повідомила сьогодні, 28 травня, на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Нарада проходила під головуванням заступника голови - керівника апарату Харківської облдержадміністрації Вячеслава Аббакумова. «Харківська область займає одну з лідируючих позицій у сфері оздоровлення дітей, підготовки та проведення літніх оздоровчих кампаній. Нагадаю, що з початку року припинено фінансування оздоровлення та відпочинку дітей за рахунок коштів соцстраху. Розуміючи високу відповідальність перед дітьми та їхніми батьками, головою облдержадміністрації Ігорем Райніним прийнято рішення про збільшення в 4 рази коштів з обласного бюджету для придбання близько 6 тис. путівок для оздоровлення дітей соціально незахищених категорій», - підкреслила Лариса Козлова.

За її словами, в 2014 році для цих цілей було придбано 2330 путівок. Також 15 млн. грн. планують виділити з бюджетів районів і міст обласного значення та 123 млн. грн. залучити. Всього на підготовку та проведення оздоровлення та відпочинку дітей з усіх джерел фінансування планують витратити понад 165 млн. грн.

До прийому дітей готується 703 заклади оздоровлення та відпочинку, в тому числі 28 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, 658 таборів з денним перебуванням. 15 таборів праці та відпочинку, два наметових містечка. Причому оздоровлення дітей проходитиме не тільки в Харківській області, а й в Карпатах та на узбережжі Чорного та Азовського морів. Всього у 2015 році планують оздоровити 199 861 дитину, що становить 85% дітей шкільного віку від 7 до 17 років.