Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У регіоні відкриються 80 пляжів, обладнаних для відпочинку

У регіоні відкриються 80 пляжів, обладнаних для відпочинку

Про це директор Департаменту цивільного захисту ХОДА Володимир Фадєєв повідомив сьогодні, 28 травня, на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка проходила під головуванням заступника голови - керівника апарату Харківської облдержадміністрації Вячеслава Аббакумова. Райдержадміністраціями, виконавчими комітетами міст обласного значення були визначені та затверджені для відкриття 80 місць масового відпочинку громадян біля водойм. 14 з них перебувають у дитячих оздоровчих таборах, 23 - на базах відпочинку, а 43 - це пляжі загального користування. Не планують відкривати місця масового відпочинку біля водойм цього року в Близнюківському, Зачепилівському, Ізюмському, Сахновщинському, Шевченківському районах та Люботині.

«На сьогоднішній день Харківська обласна комунальна аварійно-рятувальна водолазна служба вже провела 37 обстежень дна акваторії пляжів. Крім того, планується підготувати 240 пловців-рятувальників, а також організувати чергування 43 медпрацівників», - уточнив Володимир Фадєєв.

Довідка. Незважаючи на попереджувальні заходи, що проводяться облдержадміністрацією щодо забезпечення безпеки громадян на водних об'єктах, у 2014 році на водоймах області загинуло 68 осіб, з яких 8 дітей. Основними причинами загибелі людей було порушення правил безпеки на воді та купання в стані алкогольного сп'яніння. На жаль, вже цього року на водних об'єктах загинуло 16 громадян, з них - одна дитина.