Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Промова заступника голови ХОДА Юлії Світличної на засіданні Генеральної Асамблеї міст-володарів Призу Європи

Промова заступника голови ХОДА Юлії Світличної на засіданні Генеральної Асамблеї міст-володарів Призу Європи

Шановні присутні! Шановні керівники міст! За дорученням голови обласної державної адміністрації Ігоря Райніна вітаємо вас на території Харківської області та безпосередньо в місті Харкові. Народ України, мешканці Харківської області обрали європейський шлях розвитку, європейські цінності. Цей вибір захистили мільйони людей, і зараз ми наполегливо працюємо над тим, щоб європейська мрія України була втілена в життя. 27 червня минулого року Президент України Петро Порошенко в Брюсселі підписав Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.  20 країн-членів ЄС уже ратифікували цю угоду. З 1 січня 2016 року вона набере чинності в повному обсязі.

Проведення глибоких проєвропейських реформ - це завдання, яке президент ставить перед усіма органами влади.

Харківська область знаходиться на гребені цих змін. Сучасний Харків - один із найбільших університетських центрів на континенті. Майже половина мешканців нашого міста - молодь до 35 років.

У першу чергу, саме молоде покоління харків'ян виступає замовником і соціальною базою перетворення нашого життя за європейським зразком.

Це стало одним із ключових чинників, які прирекли на провал усі спроби посіяти в Харкові смуту сепаратизму за прикладом сусідніх областей. Наш регіон зберіг стабільність і сьогодні є крайньою мирною точкою в Україні. Ми тримаємо в руках усі важелі, щоб зберегти цей статус і надалі.

Розвиваючи відносини з Європейським Союзом, ми прагнемо максимально використовувати всі інструменти співпраці, які дозволять нам уже на старті оцінити всі переваги асоціації, відкрити двері для зустрічних потоків капіталів, людей та ідей.

Переконана, Асоціація міст-володарів Призу Європи стане реальним, дієвим механізмом розвитку нашого партнерства, який дозволить створити нові можливості для бізнесу, освіти, науки, культури наших міст.

Цього чекають харків'яни. Цього вимагає сам час.

Сподіваюся, від нашого гостинного, мирного, сонячного, європейського міста ви зможете забрати додому найяскравіші враження.