Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Тристоронній діалог «влада - профспілки - роботодавці» повинен набирати новий аспект і нові ефективні шляхи співпраці. Ігор Райнін

Тристоронній діалог «влада - профспілки - роботодавці» повинен набирати новий аспект і нові ефективні шляхи співпраці. Ігор Райнін

Сьогодні, 22 травня, в малому залі Будинку рад відбулася селекторна нарада з представниками галузевих профспілкових організацій області та головами районів під керівництвом голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна. На нараді обговорювалося питання поліпшення соціального діалогу та співпраці між профспілками Харківської області та органами влади. «Я буду регулярно зустрічатися з представниками профспілкових організацій. На підприємствах, які буду відвідувати, я також буду проводити зустрічі з трудовими колективами та первинними профспілковими організаціями. На попередніх зустрічах звучало, що в районах області співпраця між профспілками та місцевими органами влади недостатньо щільна. Я вивчив і проаналізував ситуацію, і скажу, що підтримую думку обласного профспілкового комітету. Необхідно провести установчі наради, щоб з боку районних профспілкових організацій був конструктив. Щоб це були дійсно кроки назустріч, а не гасла і реклама нашої співпраці», - зазначив Ігор Райнін.

Також голова ХОДА підкреслив, що особливу увагу потрібно приділити діяльності організації роботодавців, так як тристоронній діалог «влада - профспілки - роботодавці» повинен набирати новий аспект, нові ефективні шляхи співпраці.

Голова Об'єднання профспілок Харківської області Сергій Тесленко закликав керівників районів та міст обласного значення до конструктивного соціального діалогу і співпраці з профспілками області для вироблення консолідованої позиції з економічного і соціального розвитку районів і міст. Також Сергій Тесленко запропонував включити представників профспілок до складу членів колегій райадміністрацій, виконавчих комітетів міських рад. «На жаль, ці норми сьогодні не виконуються по багатьох районах. Я думаю, та позиція, яку зайняв керівник області, зрештою відіб'ється на тих результатах, коли спільні зусилля і роботодавців, і влади, і профспілок будуть направлені в потрібне русло і дадуть позитивні результати», - підкреслив голова Об'єднання профспілок Харківської області.

Крім того, в ході селекторної наради обговорювалося питання направлення держслужбовців на навчання до Харківського регіонального інституту НАДУ при Президентові України для підвищення рівня професійної компетенції.

Директор ХарРІ НАДУ при Президентові України Людмила Бєлова розповіла про набір на денну, вечірню, заочну та заочно-дистанційну форми навчання за чотирма спеціальностями, а також про проведення курсів підвищення кваліфікації. Також Людмила Бєлова підкреслила, що інститут пропонує проводити на базі районів і міських рад одноденні тематичні семінари з питань освоєння нового антикорупційного законодавства, яке набрало чинності в квітні поточного року. Крім того, інститут пропонує участь у семінарах і тренінгах на тему «Успішне спілкування публічної особи» і «Мобільний офіс керівника», а також освоєння онлайн-управління електронного документообігу.

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична звернулася до голів райдержадміністрацій з проханням активізувати роботу з пошуку та направленню кандидатів на навчання у ХарРІ НАДУ. «Це дійсно дієво. Інститут розвивається і створює нові напрямки. Після підвищення кваліфікації не буде тих, не надто кваліфіковано підготовлених документів, які ви іноді надсилаєте. Я прошу всіх активізувати цю роботу і направляти своїх співробітників на навчання та підвищення кваліфікації», - додала Юлія Світлична.