Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Волонтерів і бійців АТО нагородили медалями «За жертовність і любов до України»

Волонтерів і бійців АТО нагородили медалями «За жертовність і любов до України»

Відзнаки харків'янам вручили керуючий Харківською єпархією УПЦ КП єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан та директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Михайло Черняк. Церемонія нагородження пройшла 21 травня у Храмі святого великомученика і цілителя Пантелеймона. Медалі «За жертовність і любов до України» отримали Євген Гончаренко, Назар Радюк, Юрій Немикін, Максим Зеленський, Михайло Луста, Олег Головков та Ігор Куліш. Серед нагороджених волонтерів були харків'яни, які спочатку допомагали українській армії із забезпеченням, а потім поїхали до зони АТО, як бійці добровольчих батальйонів.

«Дорогі наші захисники, волонтери. Ця нагорода - тільки виданий знак нашої церкви, а основна нагорода буде на небесах від Господа нашого Ісуса Христа. Наша церква Київського патріархату не тільки молиться, але й допомагає фінансово тим, хто на сході України захищає рубежі нашої Батьківщини», - зазначив єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан.

«Я знаю ваші приклади, коли люди через волонтерство пішли виконувати свій священний обов'язок. Сьогодні волонтери - люди, які показують приклад, в тому числі і органам державної влади. Ми розуміємо, що це люди з передовими ідеями. Спасибі вам за те, що ви робите від чистого серця. Завдяки волонтерам в нашому суспільстві відбуваються зміни», - у свою чергу подякував Михайло Черняк.

Назар Радюк - один з тих, хто починав волонтером, а зараз служить в добровольчому батальйоні «Айдар». Харків'янин, який ще рік тому працював у громадському харчуванні, навіть не думав, що через якийсь час опиниться серед бійців.

«Наша 95-та бригада тоді ще в повному складі стояла за ізюмським блокпостом. Після Великодня ми поїхали познайомитися з хлопцями, які охороняють наші території. Коли побачили, що у них навіть води не було напитися, були в шоці. А в черговий раз поїхав, як волонтер, і вирішив залишитися», - згадує Назар Радюк.