Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вадим Глушко обговорив з іноземними експертами як допомогти переселенцям

Вадим Глушко обговорив з іноземними експертами як допомогти переселенцям

Сьогодні, 21 травня, тимчасово виконуючий повноваження заступника голови ХОДА Вадим Глушко зустрівся з делегацією Бюро з питань населення, біженців та міграції Державного Департаменту США. Під час зустрічі сторони обговорили суспільно-політичну ситуацію в Харківській області, яка склалася сьогодні. Заступник помічника Державного секретаря США Симон Хеншоу розповів, яку ще допомогу його країна може надати Україні, і, зокрема, Харківській області, щоб зменшити напругу від зростаючої кількості тимчасово переміщених осіб, які приїжджають до регіону із зони АТО.

«Я справді здивований тією величезною роботою, яку ви проводите для того, щоб забезпечити якісне проживання тимчасово переміщеним особам. Україна і регіони показали приклад, як потрібно допомагати людям, які опинилися в складних життєвих обставинах», - зазначив заступник помічника Державного секретаря США.

Симон Хеншоу пообіцяв, що США і надалі підтримуватимуть Україну, щоб наша країна змогла зберегти свій суверенітет.

Як пояснив Вадим Глушко, на сьогодні в регіоні офіційно зареєстровано 170 тис. тимчасових переселенців. З них більше 48 тис. сімей отримують соціальну допомогу від держави. Медична допомога була надана 65 тис. переселенців. У дитячих садках, школах та інститутах навчається більше 8 тис. дітей-переселенців. Він додав, що сьогодні з німецьким фондом відпрацьовується питання облаштування недобудованих будівель в Куп'янському районі та м. Лозова для того, щоб там проживали люди з Донецької та Луганської областей.