Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’янам покажуть фільм про донецький аеропорт

Харків’янам покажуть фільм про донецький аеропорт

21 травня в 12:30 в кінотеатрі ім. О. Довженка (вул. 23 серпня, 61, «лазурний зал») пройде показ документального фільму «Аеропорт», присвяченого героїчному подвигу «кіборгів», які 242 дні тримали оборону Міжнародного аеропорту «Донецьк» ім. Сергія Прокоф’єва. Показ відбудеться за підтримки голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Райніна. У цей же день покази фільму пройдуть в кінотеатрі «Київ» (б-р Юр’єва, 1, зал №2) та кінотеатрі «Кіноленд» (просп. 50-річчя ВЛКСМ, 54, «червоний зал»).

У центрі сюжету фільму «Аеропорт» - розповіді полковника військ спецпризначення з позивним «Редут», який очолював захист Міжнародного аеропорту «Донецьк», і його товаришів – бійців, волонтерів, журналістів. «Картина відтворює один день із життя захисників аеропорту, показує історію перевтілення нескорених воїнів на справжніх кіборгів, історію відваги, надії та любові до рідної землі, історію тих, хто був готовий не тільки воювати, а й померти, не здаючись», - повідомляють організатори.

Документальний фільм «Аеропорт» створено за ініціативи Адміністрації Президента України, на замовлення Міністерства оборони України і за участі Українського кризового медіа-центру.