Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Золочівському районі обговорили реформування територіальних громад

В Золочівському районі обговорили реформування територіальних громад

У рамках підтримки та впровадження заходів з добровільного об'єднання територіальних громад у великій залі Золочівської райдержадміністрації пройшло чергове засідання районної робочої групи. Під головуванням керівника райдержадміністрації Ігоря Гуріна за участю голови районної ради Леоніда Канівця, експерта Офісу з питань впровадження реформи у сфері місцевого самоврядування Ігоря Лисенка, селищного та сільських голів розглядалося кілька можливих варіантів.

Ігор Гурін відзначив, що Закон України «Про добровільне об'єднання територіальних громад» спрямований на забезпечення правової та фінансової самостійності, раціональний розподіл суспільних благ між громадянами і територіальними громадами. Тому, приймаючи рішення, перш за все, треба керуватися інтересами людей.

Враховуючи те, що населені пункти району розташовані компактно, а Золочів - майже у географічному центрі, найбільш доцільним є створення об’єднаної громади в межах району.

Зазначену пропозицію запропоновано винести на обговорення громади селища Золочів, як мешканців потенційного адміністративного центру. Наступним кроком буде розгляд цієї пропозиції депутатами селищної ради.