Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Нововодолажському районі будують екопоселення за старовинними технологіями

В Нововодолажському районі будують екопоселення за старовинними технологіями

Про це розповів під час прес-конференції в ХОДА директор Департаменту культури та туризму облдержадміністрації Олег Яцина. Він пояснив, що в липні стартує перший етап проекту екопоселення «Ордовська слобода». У Нововодолажському районі з’являться 20 будинків, зведених за старовинними технологіями з екологічних матеріалів (саман, очерет). «На території поселення планується відкрити вулицю майстрів, де буде кузня, гончарня, ткацтво, вишивка. Пригощати туристів будуть слобожанськими стравами. Там можна буде покататися на конях», - повідомив Олег Яцина. 

В області також розробили нові туристичні маршрути. Так, Харківський організаційно-методичний центр туризму пропонує екскурсію «Слобожанське весілля. На щастя, на долю». «Це екскурсія-інтерактив з використанням маловідомих обрядів українського весілля у автентичній 300-річній хаті-мазанці, де на туристів чекає костюмоване дійство, українські пісні, стародавні обряди, а також цілюща вода джерел і оберіг на згадку про незабутню подорож», - розповів Олег Яцина.

Ця екскурсія проходитиме в селі Нижня Озеряна, що знаходиться поблизу Мерефи (Харківський район).

Також в центрі пропонують оглянути зразу три Національні природні парки регіону. На екскурсії «Зелене золото Харківщини» туристам покажуть Гомільшанський, Дворічанський та Слобожанський природні парки.

Довідка. Отримати повну інформацію про маршрути можна в Харківському організаційно-методичному центрі туризму за тел. 780-02-01, 757-45-13.