Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські театри з успіхом виступають за кордоном

Харківські театри з успіхом виступають за кордоном

Харківський державний академічний український драматичний театр ім. Т.Г. Шевченка нещодавно повернувся з театрального фестивалю «Українська весна», який проходив в Познані (Польща). Там він виступав з виставою «Антігона в Нью-Йорку» режисера Анжея Щитка. Про це повідомив під час прес-конференції в ХОДА директор Департаменту культури та туризму облдержадміністрації Олег Яцина. «Вистава пройшла з великим успіхом. Буквально наводжу слова польського режисера: «Кращих акторів, ніж в вашому театрі, в світі не існує». Дуже приємно, що наш харківський театр досяг такої похвали», - додав Олег Яцина. 

Також Великий академічний Слобожанський ансамбль пісні і танцю зараз перебуває на гастролях у Бельгії. Там він пробуде до 23 травня.

За словами Олега Яцини, академічний театр ляльок ім. В.А. Афанасьєва відправився на II театральний фестиваль «Зоряний шлях» до Полтави. Там він покаже виставу «Майська ніч» Миколи Гоголя. В фестивалі запланована участь більше ніж 10 колективів з Естонії, Литви, Ірану, Вірменії, Румунії та інших країн. А вже 30 травня театр запрошений на XXI Міжнародний фестиваль театрів ляльок до Литви. Туди він поїде з виставою «Іжачок в тумані». «До участі в фестивалі з України запросили тільки Харківський театр ляльок», - відмітив Олег Яцина.

Крім того, Харківський обласний театр для дітей та юнацтва в квітні брав участь у II фестивалі українських театрів в Польщі «Схід-Захід», де презентував експериментальну виставу для дорослих «Усе життя попереду» Еміля Ажара. На початку травня театр відвідав міжнародний фестиваль в м. Трабзон (Туреччина) з виставою «Веселі пригоди Незнайка» за казковою повістю Миколи Носова.