Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Із США направлять гуманітарну допомогу для переселенців, які мешкають на Харківщині

Із США направлять гуманітарну допомогу для переселенців, які мешкають на Харківщині

Надання підтримки внутрішньо переміщеним особам стане одним із напрямків співпраці між Харківською облдержадміністрацією та Фондом «Україна - США». Це питання обговорювалося 19 травня в ході зустрічі голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна з керівництвом Фонду. «Багато людей дивляться на Вашингтон і адміністрацію Обами, Конгрес, що там відбувається «на пагорбах», але недооцінюють те, наскільки звичайні американці готові допомагати Україні. Там величезний ресурс доброзичливості. Залучення гуманітарної допомоги - це можна робити, і ми цим займаємося. Сьогодні відправили наш перший контейнер до Дніпропетровської області, другий готується. При систематичній роботі у Вашингтоні це можна робити дуже швидко і ефективно», - пояснив віце-президент Фонду «Україна - США» Маркьян Бєлінський. 

«Допомога в роботі з переселенцями для нас дуже важлива. Все, що потрібно для цього з нашого боку, буде виконано», - підкреслив Ігор Райнін.

За інформацією заступника голови ХОДА Юлії Світличної, відомості про те, якого роду гуманітарна допомога потрібна в першу чергу, будуть збирати, враховуючи, в тому числі, пропозиції громадських організацій та волонтерів.

«Йдеться про досить великий обсяг гуманітарної допомоги, який буде надсилатися із США контейнерами. Найменший контейнер вміщуватиме товарів на суму близько півмільйона доларів», - уточнила Юлія Світлична.

Довідка. Фонд «Україна - США» - некомерційна недержавна організація, створена в 1991 році. Фонд налагоджує і підтримує зв'язки між Сполученими Штатами Америки та Україною, реалізує низку програм, що сприяють розвитку демократії, ринковим реформам і зміцненню прав людини в нашій державі.