Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В облдержадміністрації нагородили працівників музеїв

В облдержадміністрації нагородили працівників музеїв

Сьогодні, 18 травня, в малому залі Харківської облдержадміністрації в Міжнародний день музеїв пройшло урочисте нагородження працівників музейної сфери Харкова та області. Нагороди вручали т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко та заступник голови Харківської облради Олена Олешко. «Для України цей день виходить за рамки професійного свята і має загальнонаціональне значення. Здатність зберігати і збільшувати свою культурну спадщину свідчить про зрілість і духовний розвиток нації. Харківщина володіє безцінними музейними колекціями, і саме працівники музеїв відкривають це багатство людям», - зазначив Вадим Глушко. 

Також т.в.п. заступника голови ХОДА побажав працівникам музеїв щастя, міцного здоров'я, професійних і життєвих успіхів, творчої енергії та мирного неба.

За вагомий особистий внесок у розвиток музейної справи, збереження історико-культурної спадщини українського народу, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Міжнародного дня музеїв Почесними грамотами обласної державної адміністрації нагородили:

завідуючу сектора відділу науково-фондової роботи обласного комунального закладу «Харківський історичний музей» Наталю Іванову;

головного зберігача фондів обласного комунального закладу «Харківський художній музей» Вікторію Кацай;

директора Ізюмського краєзнавчого музею ім. М.В. Сібільова Ольгу Махортову;

завідуючу науково-дослідним відділом комунального закладу культури «Харківський літературний музей» Тетяну Пилипчук.

Подякою голови обласної державної адміністрації відзначена директор Ліговського сільського краєзнавчого музею Сахновщинського району Валентина Птиця.

Довідка. Щорічно 18 травня музейні працівники всього світу відзначають своє професійне свято. Міжнародний день музеїв (International Museum Day) з'явився в календарі в 1977 році, коли на черговому засіданні Міжнародної ради музеїв (International Council of Museums, ICOM) було прийнято пропозицію про заснування цього культурного свята. З 1978 року Міжнародний день музеїв став відзначатися більш ніж у 150 країнах.