Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Україні почав працювати саll-центр з питань енергоефективності

В Україні почав працювати саll-центр з питань енергоефективності

Операторський центр створений Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України з метою проведення роз'яснювальної роботи. Всі, у кого є питання в частині економічних, технічних і правових основ участі населення, ОСББ, ЖБК в програмі отримання державної підтримки на впровадження енергоефективних заходів, можуть телефонувати (044) 292-32-57. Саll-центр працює з 9:00 до 17:30 (крім вихідних та святкових днів). Також відповіді на запитання можна отримати, надіславши лист електронною поштою: energoefect@saee.gov.ua.

Нагадуємо, що в рамках програми отримання державної підтримки на впровадження енергоефективних заходів можна придбати в кредит обладнання, матеріали та отримати компенсацію (30% - для індивідуальних будинків, квартир, 40% - для ОСББ, ЖБК). Насамперед, це стосується утеплення фасадів, горищ і фундаментів; модернізації системи освітлення; установки енергозберігаючих вікон; установки засобів обліку теплової енергії та води; облаштування індивідуальних теплових пунктів; установки теплових насосів; встановлення сонячних колекторів; заміни радіаторів опалення і тому подібних заходів.

На реалізацію механізму стимулювання населення, ОСББ та ЖБК до впровадження енергоефективних заходів в 2015 році в цілому по Україні планується направити 344 млн. грн. У разі необхідності, додатково може бути направлено ще 147 млн. грн.