Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Рівень фундаментальних досліджень вчених Харківщини був і залишається світовим. Ігор Райнін

Рівень фундаментальних досліджень вчених Харківщини був і залишається світовим. Ігор Райнін

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін сьогодні взяв участь в урочистостях з нагоди Дня науки. Вітаючи найкращих представників харківської науки та освіти, він відзначив їх значний вклад у формування найпотужнішого наукового центру України, в якому представлені всі сучасні напрямки фундаментальної науки, а також поставив нові завдання. «Рівень фундаментальних досліджень вчених Харківщини був і залишається світовим. Але, не зважаючи на свято, не можна не бачити і проблем. На жаль, темпи розвитку прикладних досліджень уповільнилися, науковці ще не повністю пристосувалися до роботи в умовах гострої конкуренції за ресурси, що необхідні для впровадження результатів у виробництво. Необхідно цілеспрямовано працювати над тим, щоб утримати провідні позиції харківської науки в розробці військової техніки, авіа- та ракетобудуванні, інших високотехнологічних галузях», - сказав Ігор Райнін.

У ході урочистостей керівник області вручив трьом вченим-харків'янам державні нагороди. Так, Указом Президента України орденом княгині Ольги ІІІ ступеню нагороджено завідувача кафедри Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна Людмилу Немець. Почесне звання «Заслужений діяч науки і техніки України» присвоєно завідувачу кафедри Харківської медичної академії післядипломної освіти Катерині Боднік. Почесне звання «Заслужений працівник освіти України» - деканові факультету Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна Валентині Пасинок.

Більше 20 науковців області були відзначені грамотами та подяками Харківської ОДА та Харківської облради, а також Північно-Східного наукового центру НАН України та Міністерства освіти і науки України. 17 видатних вчених та 20 молодих науковців Харківщини отримали дипломи про присудження іменних стипендій облдержадміністрації в галузі науки.

Зі словами привітання зі сцени Палацу студентів Національного юридичного університету ім. Я.Мудрого до наукової еліти Харкова також звернулися народний депутат України Сергій Тарута, голова Північно-Східного наукового центру НАН України Володимир Семиноженко, ректор Національного юридичного університету ім.Я.Мудрого Василь Таций, ректор Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна Віль Бакіров.

По закінченні церемонії нагородження відбувся святковий концерт за участю солістів і творчих колективів Палацу студентів Національного юридичного університету.