Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Росія несе відповідальність за ту трагедію, що відбувається зараз в Україні. Посол Швеції

Росія несе відповідальність за ту трагедію, що відбувається зараз в Україні. Посол Швеції

Про це сьогодні, 15 травня, під час зустрічі з головою Харківської облдержадміністрації Ігорем Райніним повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Швеції в Україні Андреас фон Бекерат. «Наш уряд дуже чітко сказав, що Росія несе відповідальність за трагедію, що відбувається зараз в Україні. І ми прекрасно розуміємо, що зброю, військову техніку неможливо купити в магазинах Донецька або Луганська», - зазначив посол.

Також Андреас фон Бекерат підкреслив, що уряд Швеції підтримує санкції проти Російської Федерації і не прихильник того, щоб їх зараз скасовувати. «Якщо б ми побачили, що Росія намагається поліпшити ситуацію, то, можливо, думка була б іншою. Для нас важливо - що відбувається насправді, а не те, що просто сказано на словах. Поки ми не побачили прогрес, який міг би послужити для зменшення санкцій», - додав посол.

Ігор Райнін ще раз зазначив, що сьогодні Харківська область - на передовій. «Безумовно, ми хотіли, щоб всі політичні і дипломатичні кола Європи чітко розуміли, що конфлікт, який сьогодні склався на сході України, - це не конфлікт всередині країни або конфлікт України з Росією. Це - конфлікт Європи. Так чи інакше, Європа залучена. Тут потрібно чітко розуміти, що та техніка, яка зосереджена у терористів на Донбасі, не взялася нізвідки. Вона конкретно поставлена країною, яка підтримує тероризм. Сам конфлікт легко локалізується, просто не треба постачати зброю і спонсорувати ці дії. Війни сьогодні ніхто не хоче. І хотілося б, щоб Посольство Швеції в Україні та уряд Швеції займали чітку і тверду позицію в цьому питанні», - підкреслив голова ХОДА.