Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Україні створена організація, яка захищатиме права учасників АТО

В Україні створена організація, яка захищатиме права учасників АТО

У планах засновників Всеукраїнської громадської організації «Спілка учасників АТО» – лобіювання на державному рівні інтересів учасників антитерористичної операції на сході України, їх психологічна підтримка, координація волонтерського руху. Презентація новоствореної організації відбулася 13 травня у Києві. За словами заступника глави МВС України Сергія Ярового, члени створеної при МВС комісії при розгляді питання присвоєння правоохоронцям статусу учасників АТО детально вивчають кожну справу, всі обставини перебування бійців на Донбасі. На зібранні були озвучені питання координації діяльності між силовими структурами. Питань накопилося дуже багато, у тому числі – працевлаштування бійців, отримання ними статусу учасника бойових дій тощо, повідомляє урядовий портал.

«Тому мета нашої організації – зробити все від нас залежне, щоб забезпечити учасників бойових дій усім необхідним та вирішити найближчим часом певні соціальні питання», – зазначив Сергій Яровий.

Ініціатори створення Спілки планують організувати реабілітацію та адаптацію бійців, які повертаються з передової, відкрити для них соціальні магазини та аптеки, а також запровадити систему знижок у різних сферах послуг. Крім того, серед основних завдань – лобіювання на державному рівні пільг і статусу учасників антитерористичної операції, допомога сім’ям загиблих.

Вступити до Спілки учасників АТО зможуть не лише міліціонери та нацгвардійці, але й військовослужбовці Збройних Сил України, які брали участь в АТО.