Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Обласному центрі культури представлять вишиту карту Харківщини

В Обласному центрі культури представлять вишиту карту Харківщини

14 травня об 15:00 в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) за підтримки Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації відбудеться грандіозна подія - урочиста презентація вишитої карти Харківської області, над якою працювали майстри з усіх 27 районів. Це завершальний етап обласного конкурсу вишивки хрестиком «Візерунком стане рідний край». За словами організаторів, цей унікальний для нашого краю конкурс проводиться з метою відродження слобожанських традицій та об'єднання майстрів усіх районів для колективної роботи з виготовлення вишитої карти Харківської області. У конкурсі взяли участь художники, які розробили ескіз вишивки карти свого району, а також талановиті майстри, які безпосередньо виконали роботу.

За розміром вишиті карти різні, повторюють адміністративні території та пропорційні їх площі. Загальний розмір карти становить 3×3 метри. Обов'язковою умовою конкурсу є використання оригінального сюжету, який розкриває традиції району, а також присутність герба або символіки району.

Район-переможець конкурсу визначиться з 14 травня по 20 червня шляхом як відкритого онлайн-голосування на сайті ООМЦКМ (http://culture.kharkov.ua), «Культурна столиця» (http://culture.kharkov.ua), в соціальних мережах Fb (публічна сторінка «Центр культури», група «Харківський центр культури і мистецтва»), Vk (група «Харківський центр культури і мистецтва»), Twitter (Центр культури@TsentrKultury), так і безпосередньо під час заходу.

Довідки за телефонами: (057) 700 26 62, (057) 700 35 79.