Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент підписав закон про ратифікацію Фінансової угоди з ЄІБ щодо кредиту на відновлення України

Президент підписав закон про ратифікацію Фінансової угоди з ЄІБ щодо кредиту на відновлення України

Президент підписав Закон № 346-VIII «Про ратифікацію Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (проект «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України»)». Відповідно до Фінансової угоди, ЄІБ надасть Україні кредит у розмірі 200 млн. євро на реалізацію протягом 2015-2020 років низки заходів задля подолання негативних наслідків геополітичних подій у східних регіонах України, в тому числі забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб, відновлення головних інфраструктурних об'єктів на території районів Донецької і Луганської областей, які знаходяться під контролем української держави.

Кредит надаватиметься у вигляді траншів у розмірі від 15 до 40 млн.  євро. Серед основних заходів – відновлення інфраструктури та поліпшення умов постачання комунальних послуг (централізованого водопостачання та водовідведення, постачання електроенергії, централізованого теплопостачання), ремонт автомобільних шляхів, залізничних колій, мостів, а також ремонт пошкоджених адміністративних будівель та соціальної інфраструктури.

Також в рамках проекту передбачається реалізація низки інфраструктурних проектів у Запорізькій, Дніпропетровській та Харківській областях та створення умов для повернення тимчасово переміщених осіб у місця їх попереднього проживання.

Фінансову угоду було підписано 22 грудня 2014 року в  Києві прем'єр-міністром України А.Яценюком та віце-президентом Європейського інвестиційного банку Л.Бараньяємом.