Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщині необхідно набрати темп, щоб здати оборонні споруди в зоні АТО вчасно. Ігор Райнін

Харківщині необхідно набрати темп, щоб здати оборонні споруди в зоні АТО вчасно. Ігор Райнін

Сьогодні, 12 травня, голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін та заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко провели нараду з керівниками підрядних організацій про хід будівництва інженерних споруд з метою зміцнення обороноздатності держави. Глава області подякував всім керівникам будівельних організацій регіону, які погодилися приступити до робіт, не чекаючи надходження фінансування з Кабінету Міністрів України. На сьогоднішній день в область з Києва вже надійшли 40 млн. грн. із запланованих 70-ти. Всі ці фінансові кошти будуть спрямовані для оплати виконаних робіт з будівництва оборонних споруд. «На початку шляху Харківська область була в лідерах зі спорудження взводно-опорних пунктів. Даний факт відзначали і Президент України Петро Порошенко, і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. Я теж публічно висловлював велику подяку організаціям за такий підхід до роботи. Сьогодні нам необхідно набрати темп, щоб вчасно здати оборонні споруди», - підкреслив Ігор Райнін.

Попросив підрядників активізувати роботу на стратегічно важливих об'єктах в Луганській області і Євгеній Шахненко.

«Для нас більш важливого завдання зараз в області немає, так як це стосується обороноздатності країни. Всі зобов'язання, які кожен з присутніх взяв, повинні бути, безумовно, виконані до кінця цього місяця», - зазначив заступник голови ХОДА.

Нагадаємо, що будівництво оборонних споруд розпочато на виконання постанови Кабінету Міністрів України №107 від 18.03.2015 р. з метою зміцнення обороноздатності держави.

Довідка. Силами нашого регіону на території Луганської області планується побудувати 31 взводно-опорний пункт. Капітальні оборонні споруди, що включають систему бліндажів та окопів, з'являться на всіх стратегічно важливих напрямках. В цілому, уздовж лінії фронту побудують близько 300 взводно-опорних пунктів. У роботах також будуть задіяні й інші області. Фінансується проект з держбюджету.