Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласна влада домовилася з урядом Норвегії про виділення допомоги переселенцям

Обласна влада домовилася з урядом Норвегії про виділення допомоги переселенцям

Керівництво Харківської облдержадміністрації безпосередньо вело переговори про надання допомоги мешканцям Донбасу, які виїхали в наш регіон з населених пунктів, де проводиться антитерористична операція. Плануються, що гроші на потреби вимушених переселенців надійдуть протягом місяця. Загальна сума інвестицій, які будуть направлені в Україну для надання допомоги багатодітним сім'ям, пенсіонерам та інвалідам, складе 5 млн. євро. «П'ять мільйонів євро, які були виділені Норвегією, призначаються всій Україні і розподілятимуться залежно від потреб переселенців», - зазначив міністр закордонних справ Королівства Норвегія Борге Бренде сьогодні, 11 травня, під час брифінгу з журналістами. За словами Борге Бренде, гроші надійдуть протягом місяця на рахунки міжнародних організацій «Червоний Хрест» і «Врятуємо дітей». Їх завдання - з'ясувати потреби вимушених переселенців і надати людям допомогу. Підхід буде індивідуальний. Одним допоможуть речами, іншим нададуть грошову допомогу.

«У Європі знають про ситуацію в Україні, але не знають, наскільки вона серйозна з погляду гуманітарних аспектів. Людей потрібно інформувати з цього питання», - запевнив Борге Бренді.

Також стало відомо, що уряд Норвегії планує інвестувати в нашу країну близько 35 млн. євро на проекти в різних секторах економіки.

«У нас спільне розуміння, що Україна і Харківська область, зокрема, мають з Норвегією великі перспективи розвитку. За останній час співпраця в економічній сфері за фінансовими показниками збільшилася в сім разів. Також між Україною і Норвегією досягнута домовленість про надання 35 млн. євро для реалізації різних програм», - зазначив голова Харківської обласної державної адміністрації. Ігор Райнін.