Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область і Україна в цілому можуть повністю розраховувати на співпрацю з Норвегією

Харківська область і Україна в цілому можуть повністю розраховувати на співпрацю з Норвегією

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін 11 травня зустрівся з міністром закордонних справ Королівства Норвегія Борге Бренде. У ході зустрічі сторони обговорили питання розвитку українсько-норвезького співробітництва, а також перспективи налагодження міжрегіональної співпраці Харківської області та Норвегії. «Я бачу дуже важливий момент в тому, що ви змогли стабілізувати ситуацію в Харківській області. З упевненістю можу сказати, що ваш регіон і Україна в цілому можуть розраховувати на співпрацю з Норвегією. Це буде підкреслено в розмові з Президентом України Петром Порошенко. Я вже вшосте відвідую Україну за останні півроку. Це підтверджує те, що Норвегія зацікавлена у розвитку України в майбутньому. Торік наше партнерство значно зміцнилося. І, звичайно, при успішному впровадженні реформ в Україні, ми б хотіли ще більше посилити наші партнерські зв'язки, в тому числі з Харківською областю. Зі свого боку обіцяємо всіляку підтримку», - зазначив Борге Бренде.

При цьому міністр Норвегії поцікавився у голови ХОДА про ситуацію, яка складається зараз в Харківській області, а також про умови для потенційних інвесторів.

«Ситуація в Харківській області на сьогоднішній день налагоджується, свята пройшли спокійно. Але в той же час я не можу назвати ситуацію простою. За останній час представниками силових відомств були знешкоджені більше 60 диверсійно-розвідувальних груп. 90% представників цих угруповань проходили навчання і вербування в диверсійних таборах Російської Федерації (Бєлгород, Тамбов, Ростов). Тому проти нас - досить серйозний противник. Але в той же час ми зберігаємо мир і спокій в регіоні, при цьому надаючи допомогу великій кількості переселенців. Крім того, у нас працює прекрасна команда, яка забезпечує розвиток прифронтової території. Ми маємо хороші економічні показники, які краще, ніж середні показники по Україні. Ще раз зазначу, що ескалації конфлікту на території області ми не допустимо», - підкреслив Ігор Райнін.

Також керівник області зазначив, що в Харківській області створено всі умови для потенційних інвесторів. «До кожного інвестору ми забезпечимо індивідуальний підхід. Надмірної бюрократії, яка була притаманна Україні раніше, не буде», - додав голова ХОДА.

У свою чергу, міністр закордонних справ Норвегії підкреслив, що уряд їхньої країни підтримує політику України і вважає, що Україна сама має право визначати яким шляхом рухатися і як розвиватися. А всі спроби дестабілізувати ситуацію в Україні не мають під собою ніякої правової основи.