Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Співробітників ХОДА та СБУ нагородили медалями «За жертовність і любов до України»

Співробітників ХОДА та СБУ нагородили медалями «За жертовність і любов до України»

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін та Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан 9 травня вручили медалі Української Православної Церкви Київського Патріархату «За жертовність і любов до України» співробітникам облдержадміністрації та СБУ. Нагородження проходило на території Національного меморіального комплексу «Висота маршала І.С. Конєва» під час урочистостей з нагоди 70-річчя Перемоги над нацизмом і Дня Перемоги. Зокрема, медалями «За жертовність і любов до України» нагородили заступника голови - керівника апарату Харківської облдержадміністрації Вячеслава Аббакумова, директора Департаменту масових комунікацій ХОДА Михайла Черняка та начальника головного відділу Управління СБУ в Харківській області Андрія Салєнкова. 

Довідка. Медаль «За жертовність і любов до України» заснована з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета в Українській Православній Церкві Київського Патріархату 2 січня 2015 року.

Цією медаллю нагороджують людей, які проявили активну громадянську позицію, героїзм, самопожертву під час подій Революції Переваги, у захисті Батьківщини на Донбасі та в Криму, а також за волонтерську діяльність та допомогу Збройним силам, Національній гвардії, добровольчим батальйонам та іншим військовим формуванням України.