Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Сахновщині планують розвивати спорт та поліпшувати медичне обслуговування

На Сахновщині планують розвивати спорт та поліпшувати медичне обслуговування

Під час робочої поїздки до Сахновщинського району голова ХОДА Ігор Райнін відвідав село Лигівку, де в найближчому майбутньому повинні з'явитися нова амбулаторія сімейного типу та спортзал в місцевому навчально-виховному комплексі. Як розповіла директор Лигівского навчально-виховного комплексу Валентина Перевишко, їх школа була побудована ще 60 років тому, і тоді спортзал за проектом не був передбачений. Так що взимку уроки фізкультури у них проходять в холі школи. Зараз у лигівській школі навчається 109 учнів з п'яти населених пунктів, ще 25 дітей відвідують дошкільний підрозділ. Бачачи таку ситуацію, Ігор Райнін пообіцяв, що в обласному бюджеті закладуть кошти на будівництво спорткомплексу, і протягом 2-3 років проект реалізують. 

«Спорткомплекс допоможе нам відродити сільські змагання з міні-футболу, баскетболу та волейболу. У наших дітей є бажання займатися спортом», - зазначила Валентина Перевишко.

Також під час  відвідування школи керівник області вручив учням комп'ютер для класу інформатики. А заступник голови ХОДА Юлія Світлична запевнила, що лигівські школярі регулярно приїжджатимуть до Харкова на екскурсії. В планах у них - відвідати дитячу залізницю «Мала південна».

Крім того, Юлія Світлична зазначила, що вже цього року в селі повинна відкритися оновлена амбулаторія сімейного типу. «На її ремонт вже виділили кошти Програма розвитку ООН і місцевий бюджет, залишилося знайти невелику суму. Сподіваюся, що до кінця 2015 року ми завершимо роботи», - сказала Юлія Світлична.